"Левски" победи "Локомотив" Сф с 1:0

„Левски“ победи „Локомотив“ (София) с 1:0 в двубой от 24-ия кръг на Първа Лига. Халфът Илиян Стефанов реализира единственото попадение за "сините" в 36-ата минута.

Тимът на Станимир Стоилов започна с домакински натиск. Първият удар в двубоя дойде в 3-ата минута, когато Уелтън стреля силно, а Александър Любенов успя да се справи. Две минути след това Марин Петков получи от бразилеца, но стреля покрай вратата.

В 12-ата минута Уелтън напредна с топка в крака, след което върна към Марин Петков в наказателното поле, но нападателят на "сините" стреля в напречната греда. Топката стигна до Билал Бари, но неговият удар не застраши вратата.

В 33-ата минута стражът на гостите изби удар на Петков от границата на наказателното поле.

В 36-ата натискът на "сините" даде резултат. Вратарят на гостите отрази шут на Илиян Стефанов, но топката се върна при халфа и той я прати зад гърба на Любенов.

Малко след първия си гол с екипа на „Левски“ Стефанов отново излезе на добра позиция, но стреля покрай вратата.

След почивката в 55-ата минута Уелтън отново напредна по фланга и центрира в наказателното поле, а Марин Петков стреля на сантиметри встрани от вратата. Пет минути след това Върджил Пинсон стреля от дистанция по земя, но твърде слабо и Николай Михайлов улови.

В 69-ата минута Филип Кръстев изпълни пряк свободен удар от удобна позиция, но прати топката над вратата.

До края на мача двата тима размениха по няколко положения, но до нов гол не се стигна.