Навръх 110 години "Ботев" Пд голово шоу срещу ЦСКА 1948

Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948 направиха зрелищно равенство 2:2 в среща от 23-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Витоша" в Бистрица.

Въпреки обилния снеговалеж и тежките условия, домакините се бяха постарали максимално да преведат терена в нормален за игра вид. Навръх 110-годишния юбилей на "канарчетата" двата тима направиха здрав за наблюдаване сблъсък.

В минутите преди мача изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов поздрави "жълто-черните" за празника. Двата тима си размениха по едно полувреме и заслужено взеха по една точка.

През първата част столичани бяха по-добрият отбор на терена и стигнаха до повече положения. В 5-ата минута Алекс Колев стреля неточно с глава, но в 19-ата минута нападателят откри резултата с удар от близка дистанция и асистенция на Георги Русев.

В 34-ата минута Георги Русев, който бе сред най-дейните за "червените", се озова на отлична позиция и стреля, а шутът му бе блокиран от Самуел Супрайен. В последната минута на полувремето Антоан Бароан стреля от близка дистанция, но Наумов отрази удара му.

Втората част премина под диктовката на пловдивчани, а Антоан Бароан блесна с две попадения. В 50-ата минута Тодор Неделев пусна красив пас към Николай Минков, който от своя страна намери Бароан в наказателното поле и нападателят с мощен удар под гредата изравни - 1:1.

В 65-ата минута Бароан за втори път бе в прегръдките на съотборниците си. "Канарчетата" се справиха с атака на домакините, Реда Рабей намери Дилан Мертенс, а халфът продължи към Антоан Бароан. Нападателят се отскубна от отбраната и с удар покрай Наумов се разписа за 2:1.

Последва натиск на домакините, който даде нужния резултат в 85-ата минута. Георги Русев се пребори за кълбото и пусна пас над Самуел Супрайен, а Галин Иванов от движение прати топката в мрежата за крайното 2:2.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg