"Лудогорец" представи Анте Шимунджа

Лудогорец официално представи своя нов треньор Анте Шимунджа и неговият екип - Дамян Ошлай и кондиционният специалист Лука Башич.

Пред медиите бе представен и Спас Делев, който бе привлечен преди Нова година. На събитието в хотел „Рослин Димят“ във Варна, присъстваха и директорите Ангел Петричев и Георги Караманджуков.

„След плейофа за Шампионската лига бяхме доста пестеливи в изказванията си, защото се бяхме съсредоточили върху решаването на немалкото проблеми, които имаме. Знаете какво беше новогодишното изказване на нашия собственик Кирил Домусчиев. Някои казаха, че годината е била неуспешна за Лудогорец, но аз им опонирам. Ако в началото на 2021 г., бяхме казали на нашите фенове, че за десети път ще сме шампиони, ще играем плейоф за ШЛ и ще сме есенен първенец, щяхме да си стиснем ръцете“, започна Петричев. „Едно голямо благодаря на футболистите, на екипа. При нас има смяна на поколения. Отидоха си ключови играчи, дойдоха млади момчета, които трупат опит в Европа. Въпреки това обаче нямаше чувствителен спад, и играхме в групите на Лига Европа. Това е престижен и все по-труден турнир. Заработиха момчетата 13 млн. евро, а това са пари, които всеки един клуб би бил щастлив да завоюва такива приходи. И тук не броим билети, маркетинг, който развиваме усилено. Благодарим на собствениците за лагера, на който отиваме, и за условията. Ние имаме проблеми и се надяваме новият треньор Анте Шимунджа да бъде решението на тези проблеми“, добави Петричев, който благодари на феновете от варненския фенклуб за присъствието в залата.

„Успех на Анте Шимунджа. Преди 2 години ни беше предложен като профил. Той постигна много с Марибор. Изведе ги на  нивото, което ние целим – Шампионската лига. Работата му в Мура е достойна за уважение. От „Б“ група, с по-малко възможности като футболисти, ги направи шампиони“, обяви пък Георги Караманджуков.

„Щастлив съм, че имам такава възможност в Лудогорец. Основната цел е да станем шампиони. Ще работим здраво, няма да се отказваме“, бяха първите думи на Шимунджа. „Дамян Ошлай ще е първи помощник, Лука Башич ще отговаря за физическата подготовка, Здравко Здравков ще е треньор на вратарите, а Рафаел Ферейра - втори помощник. Нямаме търпение да се срещнем с играчите“, добави словенецът. „Предложението на Лудогорец беше доста интересно. В отбора има играчи и възможности от различна класа. Това си пролича и през лятото, когато играхме с Мура“, каза специалистът. „Вярвам, че имаме нужда от подсилване. В скаутският отдел работят здраво и се надявам скоро да имаме новини. На лагера взимаме и млади играчи. Това, което знам за българската лига, е че е доста трудна. Има отбори на високо ниво. ЦСКА знаем какъв клуб е. Те са много близо до нас“, заяви Шимунжда. Той разкри, че рецептата за победа над Антонио Конте, е „Дисциплина, здрава работа и амбиция“.

Новото попълнение Спас Делев пък заяви: „Благодаря за поканата на Лудогорец. Не съм се и замислял да приема. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора да спечели титлата, както и купата“.

 

Източник: www.ludogorets.com