"Ботев" Пд победи "Пирин" за първи успех извън Пловдив

Ботев (Пловдив) се наложи с 1:0 над Пирин (Благоевград) в среща от 14-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, а пловдивчани се чувстваха като домакини след силна подкрепа от гостуващата публика.

Именно на носещия името на великия революционер стадион "канарчетата" записаха първия си успех като гост от началото на сезона. Момчетата на Азрудин Валентич изиграха добър мач и заслужено се поздравиха с трите точки.

Двата тима направиха приятен за наблюдаване двубой, а нов силен мач от началото на сезона направи Георги Аргилашки. Стражът се отчете със стабилни изяви под рамката на вратата, а най-важната му намеса бе в 41-ата минута, когато спаси дузпа на Красимир Станоев.

В 12-ата минута Джеймс Етоо засече прекрасно центриране отляво, но ударът му бе неточен. В 20-ата минута Тодор Неделев се оказа най-съобразителен при разбъркване пред вратата на Пирин и с хладнокръвен удар реализира единственото попадение.

В 29-ата минута Преслав Йорданов пропусна от чиста позиция, а в 35-ата минута красив удар от дистанция на Антоан Бароан бе спасен от вратаря. В самия край на първата част Емануел Току пропиля златен шанс за втори гол.

Второто полувреме стартира идентично и само секунди след съдийския сигнал Маркиньос остана сам срещу вратаря, но ударът му бе спасен. В 59-ата минута Бароан направи нов пропуск, като този път отблизо стреля в тялото на стража на "орлетата".

В следващите минути домакините упражниха сериозен натиск, но водени от Самуел Супрайен, Виктор Генев и Кевин Янсон "канарчетата" стояха много стабилно в защита и не допускаха сериозни опасности пред Аргилашки. В 79-ата минута Маркиньос се отскубна отдясно, напредна и от чиста позиция стреля, но покрай вратата.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg