Двуостър сблъсък и 2:2 между "ЦСКА 1948" и "Локомотив" Сф

ЦСКА записа равенство 2:2 при гостуването си на Локомотив (София) в мач от 16-ия кръг на efbet Лига, изигран на Националния стадион „Васил Левски“.

Головете за „армейците“ отбелязаха Георги Русев в 19-ата минута и Ивайло Чочев в 58-мата минута. Точни за домакините от Локомотив пък бяха Октавио в 16-ата минута и Александров в добавеното време на първата част.

Първите 15 минути на срещата предложиха бързо темпо и интересни действия в атакуващ план и от двата отбора, като в първия шанс за ЦСКА след пас на Крум Стоянов Ивайло Чочев стреля от границата на наказателното поле, а кълбото мина в близост до левия страничен стълб.

В 16-ата минута Симеон Петров фаулира Кацаров от съперниковия тим в наказателното поле, след което Октавио отбеляза за 1:0 от бялата точка. „Червените“, които този път бяха в изцяло бял спортен екип, реагираха мигновено. В 19-ата минута Крум Стоянов пусна прекрасен пас към Георги Русев в наказателното поле, а нападателят на ЦСКА стреля още с първото си докосване и изпрати топката в мрежата за 1:1.

Няколко минути по-късно гол на Александров от домакините беше отменен заради засада. Острието на Локомотив изпрати и опасен изстрел от пряк свободен удар, с който разтресе горната греда на капитана на „армейците“ Даниел Наумов. В добавеното време на първата част именно Александров беше точен за 2:1.

ЦСКА обаче отново стъпи на краката си и след принудителна смяна на почивката на Димитър Пиргов с Денислав Ангелов тимът на старши треньора Николай Киров настъпи газта и потърси ново изравнително попадение. То дойде в 58-мата минута след удар от фаул на Ивайло Чочев. Кълбото рикошира в главата на противников футболист и влетя във вратата на Любенов за 2:2. Седми гол за халфа от началото на сезона в efbet Лига.

До края на мача след атрактивния час игра темпото постепенно спадна, а Даниел Наумов се отличи с важно спасяване в последната минута след още един изстрел от фаул на Александров. Преди това Крум Стоянов беше заменен принудително от Георги Ангелов. Главният рефер на срещата Ивайло Стоянов пък също получи травма и се наложи четвъртият съдия Васимир Ел-Хатиб да го замести и да довърши мача на терена.

След равенството ЦСКА заема 10-ата позиция в класирането на efbet Лига с актив от 15 точки след 16 мача. В 17-ия кръг „армейците“ приемат Пирин (Благоевград) в четвъртък (02.12) от 12:45 ч. на ст. „Бистрица“.

 

Източник: www.cska1948.bg