„Берое“ разби „Локомотив“ в София

„Берое“ се наложи напълно заслужено с 0:3 над „Локомотив“ (София)като гост в среща от 14 кръг на efbet Лига.

През първата част „зелено-белите“ владееха повече топката и инициативата. Те обаче успяха да я материализират в самия край на полувремето, когато Тунгара се разписа и откри резултата. След почивката „зелено-белите“ не оставиха съмнение в превъзходството си. „Берое“ удвои преднината си в 68. минута, след попадение на Кийлън Лебон, а малко след това и Мартин Камбуров се разписа за 0:3 и отбеляза своето попадение номер 255 в елита!

 ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна равностойно и в началните минути нямаше сериозни опасности пред някоя от вратите.

Все пак „зелено-белите“ владееха повече топката и пробваха няколко опасни центрирания и извеждащи подавания пред пеналта на домакините, но те не доведоха до успех.

Александър Василев проби опасно в 18. минута и предостави за Камбуров. Нападателят обаче бе блокиран и върна назад за Даскалов. В крайна сметка Али центрира за Тунагара, но бранител в червено-черно успя да се намеси.

Кацаров отправи удар от дъгата минута след това, но бе твърде неточен.

 В 24. минута Пинсон получи топката в центъра на терена, напредна и успя да отправи удар от границата на наказателното поле, но топката мина покрай гредата.

Две минути след това и Семерджиев пробва удар от далечна дистанция, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 28. минута Лебон направи отличен пробив и центрира, но топката бе избита в корнер. След неговото изпълнение се стигна до сериозно разбъркване пред вратата на домакините, но не се стигна до удар към вратата.

Първият точен удар в срещата дойде в 35. минута, когато Камбуров овладя и изведе Василев в наказателното поле, но Любенов спаси удара на бранителя.

В 39. минута домакините откраднаха топката и Кацаров успя да изведе Пинсон зад отбраната. Играчът на „железничарите“ напредна, навлезе в пеналта и отправи удар, но над вратата.

Минута по-късно Мечев предостави за Василев, който отправи страхотен удар в горния десен ъгъл от около 25 метра, но Любенов изби в корнер.

Пинсон шутира от малък ъгъл в 42. минута, но Ганев не бе затруднен. Минута по-късно домакините стигнаха до много опасен удар от наказателното поле, отправен от Орачев, но Ганев се намеси, а и флага за засада бе вдигнат.

„Берое“ успя да реализира в последната минута на първата част, когато Али центрира в наказателното поле, а там Камбуров изведе с глава Тунгара, който без проблем прати топката в мрежата за 0:1.

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Три минути след подновяване на играта Пинсон проби и стреля от наказателното поле, но Ганев се намеси и спаси.

В 55. минута Александров стреля от пряк свободен удар, а топката бе насочена опасно в горния десен ъгъл, но Ганев се намеси блестящо и изби.

„Берое“ организира добра атака в 63. минута, при която Лебон нахлу в пеналта и бе съборен, но реферите не отсъдиха дузпа.

Пет минути след това Кийлън Лебон получи дълъг извеждащ пас от Джонатан в наказателното поле, а французинът отправи силен удар, който рикошира в напречната греда след докосване от вратаря, а топката тупна около голлинията. След преглед от ВАР реферите отсъдиха попадение в полза на „зелено-белите“ и резултатът стана 0:2.

В 72. минута след центриране в пеналта Тунгара овладя и стреля от близка дистанция, но Любенов прояви рефлекс и изби в ъглов удар.

 Кийлън Лебон центрира от корнера, а Мартин Камбуров засече топката с глава и я прати в мрежата за 0:3.

В 78. минута Камбуров изведе Лебон в наказателното поле, но Любенов спаси удара на французина.

В 82. минута Лебон стреля от границата на пеналта, но бе неточен.

Четири минути след това Милошев засече центриране в наказателното поле, но Ганев спаси без проблем.

В ответната атака Юсеин също пробва удар от дистанция, но не намери целта.

До края на мача „Берое“ пробва още два удара от дистанция, но те не намериха очертанията на вратата.

Така „зелено-белите“ спечелиха убедително в София с три безответни гола и вече има актив от 20 т.

 Източник: www.beroe.bg