ЦСКА-София и Славия завършиха наравно

ЦСКА-София и Славия завършиха наравно 1:1 в мач от седмия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия".

Възпитанците на Стойчо Младенов започнаха активно, но още в 11-ата минута наставникът получи неочакван удар, след като се наложи да сменя принудително Жеферсон. Бразилецът получи удар и на негово място се появи Асен Дончев.

Първата голова опасност не закъсня и в 19-ата минута Греъм Кери шутира мощно с левия крак от над 30 метра, но вратарят на Славия Вуцов с мъка спаси. В средата на полувремето отново ирландецът имаше възможност да открие, но би неточно в аут.

В 38-ата минута Вилдсхут бе изведен отляво, навлезе в наказателното поле и само отличният рефлекс на стража на гостите раздели нидерландеца от възможността да се разпише.

Малко след началото на второто полувреме ЦСКА-София получи числено предимство на терена, след като Кемело Нгуена от Славия бе изгонен за втори жълт картон. "Червените" се възползваха перфектно и в 62-ата минута Жорди Кайседо откри резултата, засичайки с глава центриране на Кери от корнер.

В 76-ата минута 31-кратните шампиони можеха да удвоят преднината си - Варела бе съборен в наказателното поле и реферът Георги Кабаков отсъди дузпа. Греъм Кери застана зад топката, но Вуцов предугади посоката на изстрела му и улови кълбото.

Когато всичко вървеше към логичен успех за армейците, в продължението на срещата Мартин Атанасов донесе точката за Славия със силен удар от точката на дузпата.

 

Източник: www.cska.bg