"Левски" победи с 3:1 "Царско село"

„Левски“ победи „Царско село“ с 2:1 в двубой от четвъртия кръг. Гостите откриха чрез Васил Шопов в 28-ата минута. През втората част в 58-та Борислав Цонев вкара за 1:1, а само пет по-късно Мартин Петков направи пълен обрат.  В самия край пък Андриан Краев отбеляза за 3:1.

Двубоят започна в спокойно темпо, като постепенно „сините“ установиха предимство. В 11-та минута Георги Миланов напредна и комбинира със Здраво Димитров вляво. Крилото видя, че Миланов продължи движението си и му подаде в коридор. Впоследствие центрирането на футболиста с №7 попадна в ръцете на Янко Георгиев.

Минутка по-късно Иван Горанов центрира към Билал Бари, чийто удар с глава мина над вратата на гостите. След 15 минути игра Билал Бари направи добър пробив през центъра и спечели корнер. След него Мартин Петков игра с глава, но ударът му излезе в аут.

„Сините“ стигнаха до първия точен изстрел в 18-та минута. Ивайло Найденов бе спрян с шпагат отляво, но топката се озова в Мартин Петков. Той надбяга бранител в червено и под ъгъл стреля по земя. Янко Георгиев бързо излезе и скъси ъгъла, а кълбото излезе в корнер.

В 22-та минута Георги Миланов изпълни пряк свободен удар над вратата.

Противно на ситуацията на терена Царско село поведе в 28-та минута. Гостите се възползваха от първата си добра възможност и Васил Шопов реализира по диагонал по земята след подаване от Лъчезар Балтанов.

До края на полувремето „сините“ имаха няколко шанса, но до гол не се стигна.

„Левски“ стартира добре втората част и Иван Горанов центира от лявото крило. Подаването му намери на дузпата непокритият Мартин Петков, който обаче не успя да уцели вратата с левия крак.

„Сините“ отново създадоха опасност отляво. Здравко Димитров увлече защитник с финове и подаде с пета към Борислав Цонев. Той центрира към Билал Бари, който стреля с глава, но Янко Георгиев спаси.

По-добрата игра на „Левски“ през втората част даде резултат в 58-та минута. Георги Миланов се озова на стрелкова позиция и опита да прехвърли Георгиев. Вратарят спаси, а топката се озова в Борислав Цонев, който на полупразна врата не сгреши - 1:1.

Само пет минути по-късно Мартин Петков вкара за пълен обрат на „Левски“. Той получи пас по земя от Борислав Цонев в наказателното поле и стреля с левия крак, без да остави шансове на Янко Георгиев.

В 72-та минута Здравко Димитров получи странен жълт картон за симулация, което предизвика гнева на резервната скамейка на '“сините". Живко Миланов, Валери Божинов и Веселин Минев изразиха бурно негодованието си срещу четвъртия съдия. Това донесе нов жълт картон за наставника на домакините.

Резервата Патрик-Габриел Галчев отправи поредния точен изстрел в 78-та минута. Той се възползва от грешка на Луи Нганиони и шутира по земя, но Янко Георгиев спаси. До края двата тима се хвърлиха в здрава битка, а в самия край Андриан Краев отбеляза за 3:1.

Левски 3:1 Царско село

0:1 Васил Шопов 28'

1:1 Борислав Цонев 58'

2:1 Мартин Петков 63'

3:1 Андриан Краев 90‘

 

Източник: www.levski.bg