"Ботев" Пд победи "Берое", като домакин

"Ботев" (Пловдив) продължава феноменалното си представяне под ръководството на Ферарио Спасов. В среща от 19-ия кръг на Първа лига "канарчетата" се наложиха с 3:1 над "Берое".

По този начин ботевистите записаха пети пореден успех в efbet лига и общо шести във всички турнири. Двубоят бе посетен от звездата на българския бокс Тервел Пулев, който облече екипа на "жълто-черните" и донесе късмет на пловдивчани.

Ботевистите стартираха по-активно двубоя и настойчивостта им даде нужния ефект в 10-ата минута. Стражът на гостите сбърка при изнасяне на топката и тя попадна в Тодор Неделев, който с виртуозно изпълнение от далечна дистанция го прехвърли за 1:0.

В 19-ата минута Янко Георгиев спаси точен удар на Педро Еуженио. Секунди по-късно "зелените" организираха опасна атака отдясно и последва остро центриране, но защитата на "канарчетата" се справи.

В 22-ата минута удар от средна дистанция мина над вратата на"Ботев" (Пловдив). В 29-ата минута ботевистите стигнаха до отлична възможност, но ударът на Лъчезар Балтанов от близка дистанция прати кълбото покрай страничния стълб.

В 34-ата минута на двубоя "жълто-черните" привърженици посрещнаха топло Тервел Пулев, който получи фланелка на "Ботев" (Пловдив) и веднага я облече за радост на феновете на пловдивчани.

В последната минута на първото полувреме "заралии" стигнаха до равенството. След центриране от корнер защитата на "Ботев" (Пловдив) не се намеси добре и топката попадна в Александър Цветков, който с добре насочен удар възстанови равенството - 1:1.

След почивката момчетата на Ферарио Спасов заиграха много солидно и надиграха гостите от Стара Загора. В 54-ата минута Тодор Неделев намери Фернандо Виана, който от своя страна отлично продължи към Александър Тонев и атакуващият футболист прониза Иван Гошев за 2:1.

В 62-ата минута "канарчетата" стигнаха и до трети гол, дело на "жълто-черния" талант Станислав Шопов. Тодор Неделев и Станислав Шопов размениха по отличен начин няколко подавания и Неделев се озова на стрелкова позиция, последвалият удар се отклони в страничната греда, а топката попадна в Шопов, който отблизо осигури комфортен аванс на пловдивчани.

Секунди по-късно Ботев бе близо и до четвърти гол, но вратарят на старозагорци отрази много опасен удар на Лъчезар Балтанов. В 69-ата минута пловдивчани организираха нова страхотна атака с множество подавания, а в нейния край Станислав Шопов намери Тодор Неделев и националът шутира от малък ъгъл, а вратарят на гостите изби с крак.

Последваха минути без каквито и да е положения пред двете врати, а "канарчетата" успокоиха играта. В 84-ата минута Педро Еуженио от състава на Берое бе изгонен за два жълти картона в рамките на няколко секунди.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg